Sommerhilsen fra styret

Nå ligger sommeren foran oss, ferietiden er her - nyt late dager og ha det fint.
Vi gleder oss over at utearealet blir brukt til fornøyelse og takker for at dere bidrar til å holde området i orden etter bruk. Litt informasjon fra oss følger.

Generalforsamlingen 21. mai
Styret takker for godt oppmøte og gode forslag ved årets generalforsamling tirsdag 21. mai på Bryn Skole. Vi benyttet samtidig anledningen til å feire at begge våre vaktmestre hadde bursdag med sang, blomster og gave. Vi setter stor pris på deres innsats og engasjement for borettslaget.

Det nye styret fortsetter arbeidet med drift og vedlike¬hold innenfor rammene av vedtatt budsjett for 2019. Utredning av nødvendige prosjekter vil starte utover høsten, basert på forslag som gikk gjennom på general-forsamlingen. Protokollen, informasjon om styret m.m. finner du på vår hjemmeside www.teisen.no

Styrekontoret sommerstengt
Styrekontoret er betjent hver tirsdag i sommer med unntak av juli måned; 2., 9., 16., 23. og 30. juli. Vaktmester har kontortid hver onsdag mellom kl. 1000-1030 og kan nås på telefon 22 64 20 58.

Vaktmester avholder ferie i ukene 25-30 og vi har vikar fra Din Hage på området. De vil i samarbeid med arbeidene vaktmester passe på området når den andre har velfortjent ferie.


Jobb til deg; Har OBOS korrekt kontaktinformasjon på deg slik at vi kan nå deg via e-post?

Vi får fortsatt mange feilmeldinger når vi sender ut informasjon til den e-post-adressen som er oppgitt i OBOS’ system. Mange eiere har heller ikke lagt inn sin e-postadresse og/eller mobilnummer hos OBOS.

Om kort tid vil vi sende ut viktig informasjon om prosjekt for utskiftning av vinduer og balkong¬dører. I tillegg vil vi sende ut informasjon om fiberinstallasjon i din leilighet, fase 2. Da trenger vi korrekte data.

Sjekk ut. Dersom informasjonen er feil eller mangelfull oppfordrer vi deg til å rette opp dette, via Min side på www.obos.no / Klikk på logg inn / Klikk på Mitt medlemskap.
Gjør det nå – tusen takk!


Husk å vanne blomstene foran inn¬gangen, i tønner og bed – det er tørt!
Styret er meget glade for all deltagelse under dugnaden i mai. De fleste blomster- og dugnadsønsker ble innfridd, og borettslaget bruker hvert år flere hundre-tusen på å ivareta grønt¬anlegget vårt. Derfor er det er viktig å vanne og ta vare på de planter som er satt ut (dog ikke sløse med vannet da det også i år kan bli innført vanningsforbud med slanger). Det er ikke sikkert at de plantene som står nærmest hus¬veggen får noe vann selv om det regner. Husker du dette så varer sommergleden lenger. Husk også alle blomstertønnene. Alle blokker har fått montert vannslanger på veggen (se oversikt på baksiden), bruk disse.

Vi oppfordrer alle også til å ta en liten runde og rydde litt utenfor egen oppgang. Ta et kvarter ute i frisk luft og hjelp oss å holde det velstelt over alt. Det er feiekoster tilgjengelig i hver oppgang.

Ønsker du å gjøre en ekstra innsats på uteområdet?
Noen steder i borettslaget har beboere bedt om å få stelle litt ekstra i bedene og plante slik de vil ha det. Slike tiltak ønsker styret å støtte opp om. Ønsker du å stelle litt ekstra ute? Alene i fred og ro, eller lage et hagelag med venner, familie og barn? Ta gjerne kontakt med styret på styret@teisen.no for å snakke om hvordan vi kan hjelpe dere i gang!

Bruk av vann – vannlåsen må ikke skrues for hardt igjen
Når vannet spruter ut av kranen – stopp å skru. Låsen tømmer seg automatisk, det tar noen få minutter.


Vi installerer fibernett
GET under ledelse av styret, gjennomfører prosjekt fiberinstallering.
Fase 1 finner sted i perioden 27. mai til 5. juli. Da vil det bli håndgravd grøfter og lagt rør mellom byggene, montert skap og trukket kabler i kjeller, samt på fasader med bruk av lift.

Fase 2, starter fra mandag 26. august i uke 35. I denne fasen utføres den innvendige installasjonen i leilighetene. Fiberkabelen føres da inn i boligen og festes i området der de fleste har tv-uttak i dag. Den gamle gjennomføringen vil bli forsøkt benyttet ved at koaksialkabelen trekkes ut, og den nye fiberkabelen trekkes inn gjennom samme kanal. På veggen monteres det en hjemmesentral hvor man kan koble til aktuelt utstyr. Du vil motta detaljert tidsplan for fase 2 i posten. Informasjon legges også ut på borettslagets hjemmeside (www.teisen.no).

Vi skifter vinduer som ikke er byttet i perioden 2008-2019
Front under prosjektledelse av Obos Prosjekt gjennomfører arbeidet med utskiftning av vinduer og balkongdører, samt reparasjon og utbytting av alle fyringspiper over tak. Vi skifter alle vinduer og balkong-dører som ikke er byttet ut de ti siste årene. Vinduer av nyere dato vil bli befart og overflatebehandlet på utsiden ved behov. Arbeidet vil innebære en liten periode med intenst arbeid per oppgang, men det kommer til å bli meget bra når vi er ferdige med hele borettslaget. Prosjektet er estimert å vare i ca. 1,5 år med oppstart høsten 2019. Vi vil oppdatere vår nettside teisen.no når det nærmer seg, viktig informasjon vil også bli distribuert i postkassene etter sommerferien.


Grillplassene – husk å gjøre rent etter deg
Vi synes det er svært gledelig at grillplassene blir brukt til hyggelige små og store selskap. Uteområdet er ment for å hygge seg! Det er imidlertid ikke så trivelig med matrester som tiltrekker seg rotter og mus, de er vi ikke så glade i. Husk å ta med deg en tom pose ut, så du kan kaste avfallet når du er ferdig å kose deg.

Litt mer om søppel- tenk på nestemann
Innkastluken til restavfall er ikke dimensjonert for større avfall. Hvis du er heldig får du kanskje trykket det inn i søppelsjakten, men i verste fall tetter man innkastluken og neste¬mann blir stående med problemet. Bruk vanlige søppelposer og del opp papp i mindre biter. Dersom søppel¬beholderen er full eller tett, vennligst gå til neste, vi har mer enn nok avfallsbeholdere på området. Ikke sett igjen søppel på gaten, så det spres rundt av fuglene, slik vil vi ikke bo. Større avfall skal ikke settes igjen ved siden av anlegget, men kan opp¬bevares til vi har Rusken hver første onsdag måneden. Tusen takk for hjelpen!

Mating av fugler
Vennligst ikke mat fuglene. Vi er informert om at enkelte legger ut store mengder brødmat til fuglene. Overmating er ikke bra for dyrene, kostholdet blir ensidig og butikkbrød gir for mye salt i kosten. Der det foregår mye mating blir det store ansamlinger av fugler og dermed fugleskitt. Det er heller ikke bra med brød og andre matrester utover bakken, som tiltrekker rotter og mus. Hvis du skal mate fugler, sett deg inn i hva slags kost som er gunstig- og ta deg gjerne en tur til Østensjøvannet. Hvis man ønsker å mate fuglene i liten skala, kan man til nød henge opp litt fuglefor i høyden.

Røyking på balkonger og utenfor oppgangene – er det i orden?
Styret mottar jevnlig klager om sjenerende røyk som siver inn fra naboer eller mennesker som opp¬holder seg på felles¬områdene- i nærheten av åpne vindu og på balkongene. Spesielt plagsomt er det for de som har astma og allergier. Røykeloven er ikke gjeldende i borettslaget, men vi ber om at alle beboere tar hensyn til naboen og unngår at røyken er til bry for andre når man røyker på verandaen eller nær oppgangene. Og stump røyken der den hører hjemme- i askebegeret.

Skifte av dørmatter i oppgangen
Renholdseksperten vil innen sommerferien ha byttet ut alle slitte dørmatter og matter i inngangs¬partiene. Vi minner også om at private dørmatter må tas inn når det vaskes på fredager, og at det ikke er tillatt å ha sko-hyller og andre private eiendeler stående i fellesarealet. Fellesarealet skal holdes fritt for hindringer med tanke på risiko ved utrykning fra ambulanse eller ved brann.

Borettslagets forsikringsselskap er NEMI
Hvis det skjer en skade i din leilighet, meld ifra til vårt forsikringsselskap NEMI på e-post, med kopi til styret.
Du kan også ringe de 24 timer i døgnet. NEMI: 22 91 33 00 / skade@nemiforsikring.no

Pass på i sommer
Er naboen bortreist kan du gjerne utvise godt nabo¬skap ved å ta inn aviser og reklame fra dørmatten. Ikke la uved¬kommende se at ingen er hjemme. Tyvene sover dessverre ikke om sommeren.

El-bil i Teisen Park
Ladeplasser er et hett tema om dagen. Vi jobber fortsatt med utvidelse av felt 4 og ser i tillegg på etablering av ladeplasser på flere felt. Ettersom vi har sett at felt 4 ikke dekker antall på venteliste henter vi inn oppdaterte tilbud fra aktuelle leverandører- mer informasjon kommer i løpet av sommeren.

Per i dag er planen å sette opp faste ladeplasser, på samme måte som man har faste parkeringsplasser i dag. Og at leverandøren skal stå for administrering og fakturering. Vi er sterkt frarådet delingsplasser og det blir ingen hurtigladere grunnet høy etablerings- og brukskostnad. Vi har undersøkt med noen leverandører om de kan sette opp hurtigladere for direkte betaling, men det gjøres kun i områder med større grad av gjennomkjøring.

I tillegg til at vi nå går fremover med utendørs ladeplasser, skal vi undersøke kostnad og praktiske løsninger for et eventuelt parkeringshus, og vi håper å få til et godt samarbeid med garasjelaget på sikt. Dette vil foregå som parallelle prosjekter og fremtidige planer vil ikke påvirke fremdriften med utendørs lading.

Vurderer du å skaffe deg el-bil? Ikke gi beskjed etter at bilen har kommet, men meld din interesse nå. De som har bestilt, eller allerede har el-bil/hybrid kan sette seg på venteliste ved å sende e-post til parkering@teisen.no


   Ta vare på leiligheten din- planlegg regelmessig vedlikehold

Tips:
- Rens sluk på bad en gang i kvartalet/halvåret.
- Støvsug lufteluker og ventiler i vinduer hvert halvår. 
- Vend brannslukningsapparatet opp/ned hvert halvår.
- Bytt batteri i røykvarsler/e. Du har ansvaret for å montere dette.
- Smør låskassen og hengslene i entredøren en gang pr år (oftere ved behov).
- Kontroller at varmtvannsbereder er i orden.


Teisen.no
Er det noe du lurer på? Ta gjerne en titt på vår nettside teisen.no. Det er også der du finner de siste nyhets-oppdateringene fra styret. Og er det informasjon du savner, gi beskjed til styret@teisen.no. Det kan hende det er flere som lurer på det samme, og vi setter pris på all konstruktiv kritikk vi får.


Tenk også på at du ikke skal bry deg med naboen, men om
Ha en fortsatt god sommer og nyt den når den er her!

Med vennlig hilsen styret i Teisen Park Borettslag AL – 26. juni 2019
Spørsmål kan rettes til styret@teisen.no


Rundskrivet leser du også her